-- Nieuw: supportlinks van diensten die ik gebruik. Start vandaag nog met investeren in aandelen, crypto, vastgoed en crowdfunding --

TradingView Tutorial | Aandeel & Aankoop Koers Bepalen

Of je nu een trader of investeerder bent TradingView is in mijn ogen de tool die je duidelijkheid geeft in de keuze die je maakt.

Eenvoudig voor beginners en effectief voor experts in technische analyse. TradingView heeft alle instrumenten voor de publicatie en het bekijken van handelsideeën. Realtime noteringen en grafieken zijn altijd en overal beschikbaar, waar je ook bent.
Bij TradingView worden alle gegevens verkregen van professionele providers die rechtstreekse en uitgebreide toegang hebben tot aandelennoteringen, futures, populaire indices, Forex, Bitcoin en CFD's.

Je kunt de aandelenmarkt en belangrijke wereldwijde indices zoals de NASDAQ Composite, S&P 500 (SPX), NYSE, Dow Jones (DJI), DAX, FTSE 100, NIKKEI 225, enz. op efficiënte wijze volgen. Je kunt ook meer te weten komen over wisselkoersen, olieprijzen, beleggingsfondsen, obligaties, ETF's en andere handelsartikelen.

TradingView is het meest actieve sociale netwerk voor handelaren en beleggers. Kom in contact met miljoenen handelaren van over de hele wereld, leer van de ervaringen van andere beleggers en bespreek handelsideeën.

In deze video behandel ik op een simpele wijze hoe je TradingView kunt gebruiken. In deze video gebruik ik de gratis variant. In TradingView voor beginners leg ik uit hoe je een chart kunt intekenen en een aandeel kan toevoegen op een simpele manier. Bekijk de video en ik hoor graag jouw mening? Kies je voor een betaalde versie van TradingView? Tip: tijdens BlackFriday heeft Tradingview altijd een speciale actie dit kan je aardig wat centen besparen.

Video informatie: 0:00 Intro 0:29 TradingVieuw 1:43 Chart zoeken (AEX) 2:04 Uitleg chart 4:52 Chart intekenen en levels bepalen 10:26 Aandelen toevoegen aan TradingVieuw 10:55 Geld storten | Geld opnemen 12:20 Tot slot......

Wat is trading?

Traden is een specifieke manier van beleggen. Traden wordt in het Nederlands ook wel handelen genoemd. Je handelt dan ook actief in bijvoorbeeld een aandeel. Trading verschilt van ‘traditioneel beleggen’:

Beleggen: een aandeel kopen om er op de lange termijn koerswinst mee te behalen.

Handel of trading: het snel kopen en verkopen van een aandeel of crypto

Trading is veel actiever dan gewoon beleggen. Wanneer je succesvol wilt zijn met online handel zul je je er dan ook meer tijd voor moeten reserveren. Wil je alles weten maar je weet niet waar je moet beginnen? 

Wat is investeren?

Investeren is over algemeen beleggen in aandelen, crypto of in crowdfunding wat je een langere tijd vastzet. Het komt er eigenlijk op neer dat je in iets investeert op lange termijn. Er zijn veel zaken waarin je geld kan beleggen maar beleggen in aandelen is toch wel de meest populaire vorm. Hierbij koop je aandelen en verdien je geld als je deze later verkoopt tegen een hogere koers, of indien het bedrijf waarvan je aandelen hebt gekocht dividend uitkeert. Ik maak regelmatig video' s zodat je een inzicht krijgt hoe je kunt investeren. 

Waar kun je aandelen kopen?

Heb je nog geen account bij DEGIRO en wil je er graag een openen? Klik dan op deze linken je gaat naar de homepage van DEGIRO, waar je vervolgens een account kunt openen. DEGIRO is een online broker die in 2008 is opgericht door ex-werknemers van Binck. In 2013 opende DEGIRO zijn deuren voor particuliere beleggers en is inmiddels de grootste broker van Nederland. Ze staan onder toezicht van AFM en DNB en wordt geleid door Esmond Berkhout (CEO) in Amsterdam. Om jou een stukje op weg te helpen kan ik jou stap voor stap uitleggen hoe je een DEGIRO beleggen account kunt openen. 

⚠️ Disclaimer ⚠️ Rendement, risico en kosten. Daar draait het om bij beleggen en investeren. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan je een hoger rendement kunt verwachten, brengen een hoger risico met zich mee. Welke keuzes je ook maakt, het is nooit zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ook is het goed om te weten dat het kosten met zich mee brengt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Je blijft altijd verantwoordelijk voor eigen handelen.

Lees ook


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.