-- Nieuw: supportlinks van diensten die ik gebruik. Start vandaag nog met investeren in aandelen, crypto, vastgoed en crowdfunding --

Aandelen kopen? 5 tips die je moet weten!

Je denkt bij jezelf waar moet ik beginnen als ik aandelen wilt kopen en voor de mensen die al wat langer in aandelen zitten is dit wel de manier waar hun juist nooit gebruik van maken. Het kopen van aandelen is in feite een investering voor korte of lange termijn. Een van de meest voorkomende redenen om aandelen aan te schaffen is om over een bepaalde periode winst te maken.. Denk bijvoorbeeld aan het behalen van meer rendement op uw spaarrekening door een gedeelte te beleggen in aandelen.

Daarnaast investeert men vaak in aandelen, omdat het een bepaald dividend oplevert. Dividend is een winstuitkering van een bedrijf en wordt uitgedrukt in een percentage dat kan worden gegarandeerd. Maar het kopen en verkopen van aandelen is niet zonder risico. Het is daarom belangrijk om goed onderzoek te doen voordat u begint met investeren.

De uitdaging is om verder te kijken, aangezien de aandelenmarkt vooruitkijkt. Inzien wat er de komende jaren gaat gebeuren blijft lastig in te schatten. Hoe ziet de wereld eruit over 5 jaar? Wat zijn de trends de komende jaren? Gaat de online markt winnen van de offline markt? Kortom een goed onderzoek is het halve werk en je zult je winst zien verhogen de komende jaren.

Bekijk nu de video:  

1. De Basis: Aandelen kopen via DEGIRO

DEGIRO is de eerste groothandel broker voor particuliere beleggers. Een online beleggingsplatform voor alle type beleggers. DEGIRO stelt haar klanten in staat om tegen ongekend lage tarieven wereldwijd te beleggen. Met DEGIRO wordt wereldwijd beleggen voor iedereen mogelijk. Voorheen was beleggen vaak beperkt tot beurzen in Europa of de Verenigde Staten Door middel van één platform krijgen alle beleggers bij DEGIRO toegang tot beurzen en producten wereldwijd. Dit betekent dat particuliere beleggers hun vermogen veel beter kunnen spreiden. DEGIRO sluit perfect aan bij de belegger die zijn zaken online regelt. Bij ons betalen klanten hierdoor niet voor het salaris van overbodig personeel. DEGIRO neemt- het laatste verschil tussen professionele en particuliere beleggers weg. Dat van tarieven. Essentieel voor het rendement van particuliere beleggers.

Let op: Beleggen gaat gepaard met risico's. U kunt (een deel van) uw inleg verliezen. Wij adviseren u om enkel in financiële instrumenten te beleggen die aansluiten bij uw kennis en ervaring.

2. Aandelen kopen kijk even op de website van het bedrijf

Als je aandelen wilt kopen is het natuurlijk handig om op de website te kijken. Naast de algemenen informatie die je kunt vinden kun je op de meeste websites ook cijfers, over ons, nieuws en media, producten en allerlei ander zaken vinden. Ook de missie en visie van een CEO staat meeststal beschreven op de website. Kortom wat is jouw indruk aangezien jij je geld gaat investeren in dit bedrijf? Een belangrijk stap in mijn ogen voor het kiezen van aandelen.

 

3. Yahoo Finance is essentieel voor jouw aandelen onderzoek

Yahoo! Finance is een media-eigendom dat deel uitmaakt van de Yahoo! netwerk, dat sinds 2017 eigendom is van Verizon Media. Het biedt financieel nieuws, gegevens en commentaar, waaronder aandelenkoersen, persberichten, financiële rapporten en originele inhoud. Het biedt ook enkele online tools voor het beheer van persoonlijke financiën. Naast dat dit essentieel is voor je onderzoek naar de juiste aandelen voor jouw portfolio is dit natuurlijk ook belangrijk om elke week even te kijken wat het laatste nieuws is over je aandelen.

Alle informatie die je nodig hebt

- Het ontdekken van trends en ontwikkelingen, gedreven door bijvoorbeeld nieuwe technologieën, demografische verschuivingen en macro-economische factoren. Uit onderzoek blijkt dat sectorontwikkelingen een grote impact hebben op het succes van aandelen

Om de kansen van een bedrijf op lange termijn in te schatten, moet je ook kijken naar wat het uniek maakt. Daarbij zoek je vooral naar bedrijven met unieke middelen die het een duurzaam concurrentievoordeel geven.

- Bij het analyseren van de jaarrekening van een onderneming is een aantal kengetallen van belang.

- Op periodieke basis verspreiden analisten hun aanbevelingen voor aandelen. Vaak met specifieke koersdoelen.

- Om tot goede ideeën te komen voor beleggingen, kan het helpen om te kijken naar andere analisten.

Naast beoordelen van de kwaliteit moet je uiteraard bekijken hoe duur het aandeel is. Dit zal ik bespreken in de volgende 2 tips

4. IEX ONE: 1 pagina met alle AEX koersen, aandelen en valuta

Op de hoogte blijven van de actuele koers en beursnieuws? IEX ONE is veruit de overzichtelijkste van allemaal in mijn ogen. 

5. TradingView: Free Stock Charts

In de onderstaande video hierin leg ik de basis uit van TradingVieW

TradingView GRATIS

De verschillen tussen TradingView Free en de betaalde opties zijn niet zo dramatisch als men misschien denkt. In één oogopslag krijgen gratis leden de meeste functionaliteit van TradingView aangeboden. De meeste swingtraders en investeerders van aandelen en crypto zouden niets missen van de betaalde plannen, terwijl een hyperactieve daytrader misschien niet in staat is om met zijn stijl te handelen zonder een betaald plan. Zaken als beperkte grafieken per lay-out, beperkte indicatoren per grafiek, gebrek aan gegevens over uitgebreide handelsuren, langzamere gegevensstroom en een hele reeks andere gehandicapte functies zijn wat het gratis plan tegenhoudt.

⚠️ Disclaimer ⚠️

Rendement, risico en kosten. Daar draait het om bij beleggen en investeren. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan je een hoger rendement kunt verwachten, brengen een hoger risico met zich mee. Welke keuzes je ook maakt, het is nooit zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ook is het goed om te weten dat het kosten met zich mee brengt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Je blijft altijd verantwoordelijk voor eigen handelen

Lees ook 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.