-- Nieuw: supportlinks van diensten die ik gebruik. Start vandaag nog met investeren in aandelen, crypto, vastgoed en crowdfunding --

Crypto Staking | Hoe werkt het? | Met Cryptomunten een Passief inkomen!

In dit artikel wil ik het hebben over staken van cryptomunten en hoe je een passief inkomen kan creëren. Veel mensen weten inmiddels wel wat cryptomunten zijn en hoe je het kunt kopen maar staken is toch iets anders. In de afgelopen jaren is er veel verandert op het het gebied van crypto waarbij Bitcoin de meest bekende munt is.

Vanaf 2009 is de Bitcoin beschikbaar en kan er mee worden betaald en gehandeld. Zeker na het laatste jaar waarin de Bitcoin aanzienlijk meer waard is geworden. Bitcoin werkt op zijn eigen blockchain en is hierdoor samen met een paar andere grote cryptomunten zoals Ethereum vrij uniek. Veel nieuwe en kleine cryptomunten werken namelijk op dezelfde manier maar maken gebruik van de blockchain van grotere cryptomunten.

Wat zijn Cryptomunten?

Cryptomunten of cryptocurrecies is een digitale valuta die gebruikt kunt worden als alternatief voor euro’s, dollars en andere vormen van munteenheden. Een cryptomunt (of cryptocurrency in het Engels) vertegenwoordigd een bepaalde waarde (net als bijvoorbeeld goud), maar is nooit tastbaar omdat het digitaal is. Via Coingecko kun je de actuele koersen lezen, zie screenshot.

Top 10 Cryptomunten van 2021

Screenshot 8 april 2021

1 Bitcoin: Bitcoin (BTC) is een cryptovaluta en een mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. Het netwerk is peer-to-peer en de transacties gebeuren tussen de gebruikers onderling, zonder tussenpersoon. Het betaalmiddel wordt nu door duizenden websites en winkels aanvaard. “Satoshi Nakamoto” is de uitvinder van de bitcoin al weet niemand het zeker. Toch weet niemand echt wie er achter dit pseudoniem zit, waar hij woont, of zelfs of hij nog leeft. Momenteel zijn er ruim 18 miljoen in omloop en dit aantal zal nooit hoger dan 21 miljoen zijn. 

2. Ethereum: Ethereum (ETH) is een platform gebaseerd op de blockchain technologie. De bij Ether omschreven smart contracts draaien op het Ethereum platform. Deze smart contacts kunnen worden geprogrammeerd met behulp van Ethereum's eigen programmeertaal: Solidity. Naast de smart contracts kunnen met Solidity ook decentrale applicaties worden gebouwd, ook wel DAPP's genoemd. Een DAPP's is in tegenstelling tot een App gedecentraliseerd in de klassieke betekenis van Bitcoin, die geld van A naar B sturen, hebben dApps een onbeperkt aan mogelijkheden. Ether, de valuta die wordt gebruikt om transacties op het Ethereum-netwerk te voltooien. 

3. Binance Coin: Binance Coin (BNB) is anders dan de meeste coins. Deze cryptovaluta, die op de Ethereum Blockchain draait, is namelijk geïntroduceerd door Binance; de grootste cryptocurrency exchange ter wereld. De coin doet dan ook vooral dienst op het handelsplatform zelf. Wanneer je als trader op Binance in het bezit bent van de Binance Coin, brengt dit vele voordelen en extra tradingfuncties met zich mee. Verder heeft Binance het plan om de exchange uit te bouwen tot een gedecentraliseerd platform, waarbij met de Binance Coin gewerkt gaat worden.

4. Ripple (XRP): XRP is een digitaal activum dat is gebouwd voor betalingen. Ripple is een real-time bruto-afwikkelingssysteem, valutawissel- en overmakingsnetwerk gemaakt door Ripple Labs Inc., een in de VS gevestigd technologiebedrijf. Het is de native digitale asset op de XRP Ledger - een open-source, toestemmingsloze en gedecentraliseerde blockchain-technologie die transacties in 3-5 seconden kan afwikkelen.XRP kan direct worden verzonden zonder dat er een centrale tussenpersoon nodig is, waardoor het een handig instrument is om twee verschillende valuta's snel en efficiënt te overbruggen. 

5.Tether (USDT): Tether is een cryptocurrency welke altijd dezelfde waarde heeft als een fiat-valuta in dezelfde hoeveelheid. Het voordeel hiervan is dat de voordelen van blockchain technologie kunnen worden gebruikt zonder dat er rekening gehouden moet worden met koers schommelingen. De Tether koers staat altijd gelijk aan 1 dollar (USD), 1 euro (EUR) of 1 yen (JPY). Als u wilt beginnen met investeren in cryptocurrency, dan is Tether wellicht niet de juiste keus voor u: deze digitale valuta heeft namelijk altijd dezelfde waarde. Uiteraard kun je deze crypto wel staken tegen een mooie rente.

6. Polkadot (DOT): Polkadot is opgericht door een cryptoveteraan. Dat is relatief natuurlijk, maar oprichter Gavin Wood zat ook al achter die tweede bekendste crypto/blockchain: Ethereum. Met Polkadot wou hij een betere versie van Ethereum ontwerpen, die kan samenwerken met bestaande en geïsoleerde blockchains.

Polkadot wil een parablockchain zijn. Dat is een blockchain die connecties legt tussen de verschillende blockchains die los van elkaar opereren. Polkadot bestaat sinds 2019 maar staat nu al in de top 6.

7. Cardano (ADA): Cardano is een blockchain-platform voor changemakers, innovators en visionairs, met de tools en technologieën die nodig zijn om zowel voor velen als voor enkelen mogelijkheden te creëren en positieve wereldwijde verandering teweeg te brengen. Cardano is een proof-of-stake blockchain-platform: het eerste dat is gebaseerd op peer-reviewed onderzoek en ontwikkeld door middel van evidence-based methoden. Het combineert baanbrekende technologieën om ongeëvenaarde veiligheid en duurzaamheid te bieden aan gedecentraliseerde applicaties, systemen en samenlevingen.

8. Uniswap(UNI): Uniswap een gedecentraliseerd financieel protocol dat wordt gebruikt voor het uitwisselen cryptocurrencies . Uniswap is ook de naam van het bedrijf dat in eerste instantie het Uniswap-protocol heeft gebouwd. Het protocol vergemakkelijkt geautomatiseerde transacties tussen cryptocurrency-tokens op de Ethereum- blockchain door het gebruik van slimme contracten. Vanaf oktober 2020 werd Uniswap naar schatting de grootste gedecentraliseerde beurs en de vierde grootste cryptocurrency-beurs in het algemeen op basis van het dagelijkse handelsvolume. In maart 2021 genereerde Uniswap dagelijks ongeveer US $ 2-3 miljoen aan vergoedingen voor de liquiditeitsverschaffers die liquide markten faciliteren voor de cryptocurrencies die worden uitgewisseld. 

9. Litecoin (LTC) is een cryptovaluta, en tevens de naam van de opensourcesoftware die uitgebracht is onder de MIT/X11-licentie. Het is gebaseerd op de blockchain-technologie, waar de bitcoin ook op is gebouwd. Litecoin is een peer-to-peer cryptocurrency waarmee vrijwel kosteloze betalingen kunnen worden verricht over de hele wereld. Het is een open source, wereldwijd betalingsnetwerk dat volledig gedecentraliseerd is. Met cryptografische berekeningen wordt het netwerk beveiligd en stelt het individuen in staat om de eigen financiën te kunnen beheren. Litecoin biedt snellere transactiebevestigingen en een betere schaalbaarheid dan andere toonaangevende cryptocurrencies.

10. Chainlink (LINK) vormt een tussenschakel met blockchain platformen en smart contracts. Chainlink zorgt ervoor dat data die niet op een blockchain te vinden is, opgehaald kan worden en gebruikt kan worden binnen smart contracts. Smart contacts of slimme overeenkomsten kennen we van de Ethereum blockchain. Ze hebben alleen één nadeel, het is niet mogelijk om externe data te verwerken in een smart contract.Dit probleem heeft Chainlink opgelost door zogeheten ‘Oracles’. Oracles zorgen ervoor dat er connectie gelegd kan worden met externe data buiten de blockchain. Zo kan je bijvoorbeeld een API aanroepen en dit integreren in een contract. Qtum bijvoorbeeld maakt ook gebruik van Oracles, maar deze zijn centraal beheerd. De Oracles van Chainlink zijn volledig decentraal.

Wat is Crypto Staking

Staken is simpel gezegd rente ontvangen over crypto die je in je bezit hebt omdat je bijdraagt aan de werking van het netwerk. Staken komt steeds vaker voor omdat er steeds meer Pos (proof of stake) cryptocurrencies zijn. Staken is simpel gezegd rente ontvangen over crypto die je in je bezit hebt omdat je bijdraagt aan de werking van het netwerk. Staken komt steeds vaker voor omdat er steeds meer Pos (proof of stake) cryptocurrencies zijn.

Video informatie: 0:00​​ Intro 0:56 Staking met Bitvavo 1:50 Uitleg hoe je direct kunt beginnen 03:27​ Welke Cryptomunten heb ik in geïnvesteerd 04:50​ Hoe kan ik Staking aanzetten op Bitvavo 05:36 Wat zijn de rente percentages per Cryptomunt 06:14 Hoe krijg ik gratis Bitcoin en Cardano 07:03​ Wil je meer informatie?

Stakingopbrengsten

Je ontvangt voor de cryptocurrency die je in je Bitvavo account hebt staan een bepaald percentage aan stakingsopbrengsten, dit percentage is per coin verschillend. Deze opbrengsten ontvang je elke maandag, deze worden in je account bijgeschreven.

Niet alle cryptocurrencies kunnen worden gestaked. Op het moment van schijven kunnen de volgende cryptocurrency gestaked worden.

  • ARK (ARK) 6.00% (Jaarlijks) rendement
  • Bitcoin (BTC) 1.22% (Jaarlijks) rendement
  • Bitcoin Cash (BCH) 0.89% (Jaarlijks) rendement
  • Cardano (ADA) 5.00% (Jaarlijks) rendement
  • Ethereum (ETH) 1.93% (Jaarlijks) rendement
  • Litecoin (LTC) 0.79% (Jaarlijks) rendement
  • ICON (ICX) 10.50% (Jaarlijks) rendement
  • NEO (NEO) 3.00% (Jaarlijks) rendement
  • Ontology (ONT) 9.81% (Jaarlijks) rendement
  • Tezos (XTZ) 5.50% (Jaarlijks) rendement
  • Tron (TRN) 3.00% (Jaarlijks) rendement
  • VeChain (VET) 2.01% (Jaarlijks) rendement
  • Waves (WAVES) 5.50% (Jaarlijks) rendement

Hoe meld je je aan?

Bitvavo is al lange tijd een van de snelst opkomende Nederlandse brokers in de cryptocurrency wereld en lijkt hard op weg om ook één van de grootste te worden! Sinds het nieuwe jaar heeft Bitvavo on-platform staking geïntroduceerd wat inhoudt dat je door je coins te staken op het Bitvavo platform beloond wordt in de vorm van het verkrijgen van cryptocurrency rewards. Voorheen kon je alleen staking rewards krijgen voor de meest bekende coins, echter zijn hier nu ook de volgende stablecoins aan toegevoegd: Dai (DAI), Tether (USDT), USD Coin (USDC).

 

Hulp nodig?

Blik op je geld staat voor beleggen, sparen en financiën. Met Blik op je Geld willen we je graag helpen om te werken aan jouw toekomst. Ook al word je misschien niet 100% financieel vrij, dan is dat nog geen reden om niet te beginnen. Alle inkomsten, waarvoor je niet meer hoeft te werken, zijn toch altijd van harte welkom. Graag neem ik jou mee hoe ik dit doe.

⚠️ Disclaimer ⚠️ Rendement, risico en kosten daar draait het om bij beleggen en investeren. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan je een hoger rendement kunt verwachten, brengen een hoger risico met zich mee. Welke keuzes je ook maakt, het is nooit zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ook is het goed om te weten dat het kosten met zich mee brengt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Je blijft altijd verantwoordelijk voor eigen handelen.

Lees ook


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.