-- Nieuw: supportlinks van diensten die ik gebruik. Start vandaag nog met investeren in aandelen, crypto, vastgoed en crowdfunding --

Dividend Aandelen | Wat levert een portfolio op van 7K

Serieuze investeerders kennen ongetwijfeld het rente op rente principe. Bij het herbeleggen van dividend wordt met de ontvangen dividenden weer nieuwe aandelen gekocht. Zo bouwt een belegger grotere posities op waar weer meer dividend over ontvangen wordt, waar vervolgens ook weer meer nieuwe aandelen mee gekocht worden. Door dit keer op keer te herhalen groeit een aandelenpositie exponentieel in plaats van lineair. Vooral voor beleggers met een lange termijn horizon is dit interessant. Bekijk de video en vergeet zeker niet even te abonneren.

Video informatie: 0:00 Intro Dividend aandelen 0:59 Levert dit veel geld op? 1:17 Mijn Giro Portfolio 3:16 Wat levert dit op per maand (Analyse & Feiten) 7:21 Kopen bij een lage koerst 8:25 Sectoren die veel dividend betalen 9:16 Risico's van dividend aandelen 10:07 ETF Dividend iShares Asia Pacific Dividend & iShares EuroStoxx Dividend 12:14 Conclusie....

Sectoren die veel dividend betalen

In de video had ik het al eerder over een aantal sectoren die er om bekend staan om relatief veel uit te keren. Dat zijn vaak de sectoren die al vele jaren meegaan, en waar weinig groei meer in zit. Daarbij moet je denken aan:

- olie en energie

- Banken en andere financiële instellingen

- Telecom bedrijven

- Vastgoed bedrijven

- Utiliteits bedrijven

Dividendaandelen zijn niet zonder risico’s, zeker op de korte termijn kunnen aandelen namelijk zeer volatiel zijn. Dit blijkt bijvoorbeeld ook uit de koersbeweging van Unilever ten tijde van de financiële crisis wat ook in de video is te zien. 

Als je het handig aanpakt kun je zonder DEGIRO iets te hoeven betalen handelen. De beleggingsrekening openen en aanhouden is gratis. Je kunt vervolgens zonder transactiekosten handelen in fondsen uit de Kernselectie. In de video heb ik het over trackers oftewel ETF's. Je kunt in de video precies bekijken welke ETF's je zonder transactie kosten kunt kopen.

Dividend coaching door Anton Swart

Blik op je geld staat voor beleggen, sparen en financiën. Met Blik op je Geld willen we je graag helpen om te werken aan jouw toekomst. Ook al word je misschien niet 100% financieel vrij, dan is dat nog geen reden om niet te beginnen. Alle inkomsten, waarvoor je niet meer hoeft te werken, zijn toch altijd van harte welkom. Graag neem ik jou mee hoe ik dit doe. Ik geef jou tips en praktische voorbeelden hoe ik met zaken omgaat en tevens deel ik graag mijn inzichten met jou. 

  • Wil je weten hoe geld voor jou werkt?
  • Wil je weten wat de laatste ontwikkelingen zijn over hoe je kunt investeren?

  • Wil je weten of je de juiste keuze gemaakt hebt voor de toekomst?

  • Wil je weten en ontdekken hoe je wederkerende inkomsten krijgt per maand?

  • Wil je werken aan stap voor stap naar steeds meer financieel vrij?

⚠️ Disclaimer ⚠️ Rendement, risico en kosten. Daar draait het om bij beleggen en investeren. In het algemeen geldt: beleggingen waarvan je een hoger rendement kunt verwachten, brengen een hoger risico met zich mee. Welke keuzes je ook maakt, het is nooit zonder risico. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen. Ook is het goed om te weten dat het kosten met zich mee brengt. Aan de inhoud kunnen geen rechten worden ontleend. Je blijft altijd verantwoordelijk voor eigen handelen.

Lees ook


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.